За првпат во Нашата Држава се одржува FINA OPEN WATER OFFICIAL CERTIFICATION SCHOOL во Охрид

Пливачка Федерација на Северна Македонија (Swimming Federation North Macedonia) во соработка со Светска Пливачка Федерација - FINA, од денес до недела (09-11.08.2019) за првпат во Нашата Држава се одржува FINA OPEN WATER OFFICIAL CERTIFICATION SCHOOL во Охрид, под менторство на FINA Lecturer Ms. Cristiane Fanzeres од Бразил. На официјалниот FINA семинар учествуваат 14 судии од нашата држава и еден од нашата партнерска Европска федерација - Унгарска Пливачка Федерација.


Print   Email