СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

За FINA и LEN официјални пливачки Маратони - Охрид, Северна Македонија Август 2019

Вакви Светски Спортски Манифестации во нормална држава со функционален систем и сенс за своја бесплатна промоција се од ВАЖНОСТ - НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, и се предвидени буџетски средства за организација. Но, до ден денес државата и институциите Претседател и Влада на Северна Македонија (Агенција за Млади и Спорт) и покрај уредно навремено поднесена годишна програма за активности до ден денес НЕМА никаков одговор. Сепак, да напоменеме дека и покрај сите сопки, навредувања, клевети со лаги и рекла казала од ткн новинари искажани и пренесени во јавност кон раководство и претседател на ПФСМ, Пливачки Маратони од Светска - FINA Серија и Европски LEN Куп Охрид и Северна Македонија ќе имаат задоволство да бидат домаќини и уживаат во пливање на светска серија ФИНАЛЕ - во официјална олимписка дисциплина 10км ... Главни двајца “Виновници” за сето ова да и се случи на Северна Македонија и Охрид во Август


Print   Email