Честитки за двајцата наши најдобри пливачи во Машка Конкуренција...

Денес на СП во пливање во Гвангжу, Ј. Кореја настап имаа двајцата наши претставници: Давор Петровски на 200м делфин исплива 2:06.33 што е за 1сек 30стотинки подобро од своето најдобро време. Одличен настап на негово прво Светско Првенство. Филип Деркоски имаше втор настап на 800м слободно и исплива резултат 8:35.54 идентичен како неговиот досегашен најдобар ... Честитки за двајцата наши најдобри пливачи во Машка Конкуренција...


Print   Email